Predsjednik Srbije

Vučić u UN: Balkan je jači ako je Srbija snažnija

  • 26.09.2019. 16:32

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju u Ujedinjenim nacijama, da srpski narod prije svega želi mir i stabilnost i mogućnost da ekonomski napreduje.

"Dragi prijatelji svi mi se okupljamo na ovom mjestu kao djeca kada treba da čujemo šta veliki moćnici misle o nama. Pomalo se plašimo, pomalo smo uplašeni i radujemo se kada se to završi, kada se ne pojavimo u njihovim govorima. Nažalost, mi gledamo sa podmjehom na one koji su pomenuti, jer nismo na njihovom mjestu i što smo preživjeli još jednu godinu. Јa ne govorim o jednoj velikoj sili, već o svim velikim silama. Јa dolazim iz jedne male zemlje, najveće na zapadnom Balkanu, dolazim iz naroda koji je doživio najveće patnje u Јasenovcu u Drugom svjetskom ratu i koji prije svega najviše žele da imaju mir, stabilnost i mogućnost da ekonosmki napreduju u 21 vijeku", rekao je Vučić.

"Bivša Јugoslavija i njeni pravni nasljednici su jedni od osnivača nesvrstanog pokreta. Danas smo na putu ka EU, to je strateška posvećenost naše zemlje. Mi danas ovdje, ne samo da podvlačimo pravo na nezavisnost i suverenost malih zemalja i da budemo sposobni da održimo kvalitet i pravo na slobodno odlučivanje tako što bismo djelovali zajedno. Iz tog razloga ću govoriti o Srbiji i regionu, jer jedno ne ide bez drugog", naveo je predsjednik Srbije.

Parafrazirajući američkog pisca Ernesta Hemigveja, Vučić je istakao da Srbija nije ostrvo, ali da može ponosno da kaže da je dio Balkana jači ako je Srbija snažnija.

"Zato se uvijek zalažem za region isto koliko i za Srbiju. Uvijek ćemo zagovarati politiku mira i pregovore, jer je to jedini način da stvorimo ekonomsku stabilnost bez koje nema progresa", istakao je Vučić.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.