Kosmet

Vučić: u Minhenu sam na najbolji način zaštitio Srbiju i Srbe

20:53, 14.02.2020.
Izvor: Srna
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da na skupu o zapadnom Balkanu u Minhenu, na kojem su učestvovali srpski i albanski predstavnici, na najbolji način uspio da zaštiti Srbiju i srpski narod.

On je naveo da zbog forme tog zatvorenog skupa ne može da iznese detalje, ali da se borio za interese Srbije i Srba.

"Ponosan sam što sam govorio istinu. Bilo je mnogo američkih i evropskih predstavnika, premijera, ministara spoljnih poslova, svi iz regiona... Moje je bilo da govorim istinu na nečije potcenjivačke tvrdnje i čini mi se da sam na najbolji način zaštitio Srbiju i srpski narod", rekao je Vučić.

Komentarišući prvi susret sa novim premijerom samoproglašenog Kosova Aljbinom Kurtijem na tom skupu, Vučić je rekao da je bilo važno sagledati međualbanske odnose, odnosno Prištine i Tirane i unutarprištinske odnose, te dodao da mu se čini da ih je bolje upoznao, čak i Kurtija koji mu je bio nepoznanica.

On je istakao da će se Srbija držati svoje strategije i da će taktiku još bolje da spremi.

"Neodgovornost se nikada ne isplati. Izračunaćemo šta je najbolje za srpski narod i na Kosmetu i u Srbiji u celini", rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu Hašima Tačija da će finalni sporazum Beograda i Prištine biti do kraja godine, Vučić je podsjetio da to Tači govori već šest godina.

"Razgovaramo sa Amerikancima, Nemcima, Rusima, nemamo nikakav predlog ili plan o kojem bi mogli da se izjašnjavamo", rekao je Vučić.

On je naveo da misli da će Priština da ukine takse na robu iz centralne Srbije i da će se sjesti za sto i pregovarati, te dodao da će se tek vidjeti koga će EU postaviti za svog izaslanika.