Povodom otvaranja pogona kompanije "Jumko"

Vučić u Drvaru i Srpskoj 29. januara

13:34, 17.01.2020.
Izvor: Tanjug
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 29. januara posjetiti opštinu Drvar u Federaciji BiH, kao i Mrkonjić Grad u Republici Srpskoj.

Vučić je, nakon razgovora sa Miloradom Dodikom, istakao da će biti njegov gost povodom otvaranja pogona tekstilne industrije, kompanije "Jumko" u Drvaru, dodajući da će u toj opštini i Komercijalna banka otvoriti svoju poslovnicu.

"Obećano smo ispunili i ti ljudi će imati nešto lakši život", rekao je Vučić.

Naveo je da je zahvalan zbog otvaranja fabrike u Drvaru, jer u Federaciji BiH, kaže, živi srpski narod, koji je veoma siromašan.

"Zajednička je obaveza i Dodikova, i moja, Željke Cvijanović, Radovana Viškovića, Zorana Tegeltije, Ane Brnabić, da uradimo sve i da našim ljudima pomognemo", rekao je Vučić.

Najavio je da će tog dana posjetiti i Mrkonjić grad, kako bi se vidjelo šta još može da se uradi i pomogne građanima u tom dijelu Republike Srpske.

"Da uradimo sve da očuvamo mir i političku stabilnost"

Vučić je takođe istakao da je nasušna potreba srpskog naroda očuvanje mira i političke stabilnosti i istakao da su on i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dogovorili da se uradi sve što je u njihovoj moći da se u potpunosti očuvaju politička stabilnost i mir.

Dejtonski mirovni sporazum je od istorijskog značaja za to, jer je to bilo jedino moguće rješenje u kome su svi gubili i svi pomalo dobijali i jedino takav sporazum mogao je da očuva mir na teritoriji Bosne i Hercegovine, ocijenio Vučić uz konstataciju da niko ne može da mijenja volju tri naroda.

On je poslije sastanka sa Dodikom prenio da su razgovarali o saradnji Srbije i Republike Srpske, te o sprovođenju u djelo zajedničkih planova.

Podsjetio je da uskoro slijedi ratifikacija kreditnog aranžmana sa Turskom oko izgradnje autoputa Beograd - Sarajeva.

"I krećemo u fizički rad na deonici Kuzmin - Rača, a pošto Srbija gradi most prema RS i BiH, spremni smo da vidimo kako da pomognemo partnerima iz RS i BiH da se gradi put do Bijeljine", rekao je Vučić.