Predsjednik Srbije

Vučić: Teško da ćemo u budućnosti imati ovako dobre sporazume

  • 05.09.2020. 19:40

Sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa Beograda i Prištine, potpisan u Bijeloj kući, izuzetno je dobar za Srbiju, u interesu je obje strane, i Srba i Albanaca, i treba da stvori bolje prilike i očuva mir na Balkanu, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iz Vašingtona.

Teško da ćemo u budućnosti imati ovako dobre sporazume, istakao je predsjednik Aleksandar Vučić za Pink.

"Sporazum treba da otvori sve naše prelaze i prolaze, kako god ih nazivali, da spojimo ljude, preduzeća, da razgovaramo o projektima koji će da nas spajaju, a ne razdvajaju u budućnosti, a ta budućnost mora da bude mir i stabilnost", rekao je Vučić.

On je primijetio da bi ljudi možda više voljeli da bude oštriji i da opsuje nekoga, ali on ne govori, kako ističe, na taj način, jer smo veoma skupu cijenu platili zbog prethodne neodgovornosti.

"Želim da iskoristimo svaku priliku da sačuvamo mir i stabilnost, čuvajući nacionalne interese", rekao je Vučić.

On je dodao da još jednom građanima, kojima polaže račune, prenese da je zadovoljan i da će Srbija teško u budućnosti dobijati ovakve ili dobre sporazume, jer, kaže, ne zna kakvi će prijedlozi dolaziti sa raznih strana.

"Borili smo se, dobro se pripremili. Američki domaćini su imali sluha, željeli da nas čuju. Mi smo primijetili njihove želje, jer su SAD priznale Kosovo, ali reagovali smo na vrijeme, dobro, odlučno, odvažno i uradili dobro svoj posao", rekao je Vučić i dodao da je sporazum dobar za Srbiju ali da ne želi da pokazuje pretjerano zadovoljstvo, da ne bi time omalovažio drugu stranu.

Тагови: