Saradnja Srbije i Kine

Vučić: Strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo dvije države

  • 01.10.2018. 10:17

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je predsjedniku Kine Si Đinpingu čestitao Nacionalni dan Kine, istakavši da dvije države povezuje strateško partnerstvo i čelično prijateljstvo.

"Primite moje iskrene čestitke povodom Nacionalnog dana Narodne Republike Kine, uz najbolje želje za napredak Vaše zemlje i blagostanje prijateljskog kineskog naroda", naveo je Vučić u čestitki. 

On je izrazio zadovoljstvo zbog uspješne saradnje i razvoja sveukupnih odnosa dvije države, saopštila je Služba predsjednika Srbije za saradnju s medijima. 

"Radujem se svim uspesima prijateljske Kine, uveren da će, uz Vaše snažno liderstvo, biti nastavljeno uspešno sprovođenje reformi i izgradnja socijalizma sa kineskim karakteristikama za novo doba, kao i realizacija postavljenih stogodišnjih ciljeva", istakao je Vučić. 

On je naglasio i da Kina svojim razvojem doprinosi razvoju cijelog svijeta. 

"U godini u kojoj Kina obeležava 40 godina od početka reformi i otvaranja prema svetu, izvanredni uspesi koje ste za tako kratko vreme postigli u svim oblastima svedoče o mudrosti kineskih lidera i požrtvovanosti naroda", naveo je Vučić. 

Prema njegovim riječima, lična inicijativa kineskog predsednika "Pojas i put" jedna je od najznačajnijih u istoriji, jer je od velike koristi svima, a time i Srbiji. 

"Pred nama su brojne mogućnosti, a mostovi, auto-putevi i moderne železnice postaju vidljivi simboli prijateljstva i saradnje Srbije i Kine", istakao je Vučić. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином