Predsjednik Srbije

Vučić: Staviti akcenat na proširenje EU na Balkan

  • 04.01.2021. 13:29

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će Portugalija tokom svog predsjedavanja Savjetu EU staviti akcenat na proširenje EU na Balkan.

Vučić je u razgovoru sa portugalskim ambasadorom u Beogradu Marijom Viržinijom Mendes da Silva Pina izrazio nadu da će EU, tokom šest mjeseci portugalskog predsjedavanja, biti u mogućnosti da prevaziđe teškoće i ostvari prioritetne ciljeve, među kojima su ekonomski oporavak EU i izlazak iz krize.

Vučić i Da Silva Pina su ragovarali o prioritetima šestomjesečnog portugalskog predsjedavanja Savjetu EU, pri čemu je Vučić naglasio da je Srbija privržena svom evropskom putu i posvećena reformama i saradnji sa institucijama EU, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

"Srbija pruža punu podršku i doprinos svim projektima koje EU sprovodi, kako u Srbiji, tako i u regionu zapadnog Balkana", istakao je Vučić.

Vučić je ponudio punu saradnju Srbije i kada je riječ o jačanju kapaciteta za reagovanja na javne zdravstvene krize.

Razgovarajući o dijalogu Beograda i Prištine, sagovornici su pružili podršku radu evropskog isaslanika Miroslava Lajčaka u pregovaračkom procesu.

Portugalski ambasador je istakla da je glavni moto portugalskog predsjedavanja - vrijeme za pravedan, zeleni i digitalni oporavak.

Ona je istakla da će njena zemlja uložiti napore da predstojećih šest mjeseci obilježe početak novog ciklusa u Evropi, imajući u vidu poteškoće i izazove koje pandemija virusa korona nameće Uniji, Srbiji i cijelom svijetu.

Kao centralnu temu portugalskog predsjedavanja, ona je istakla jačanje socijalnog modela, s ciljem podsticanja povjerenja građana u EU.

Portugalski ambasador je čestitala Vučiću za ostvarene ekonomske rezultate, koji su prethodne godine bili bolji nego u mnogim zemljama članicama EU.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)