Vučić: Srpski policajci su za nas svetinja

11:53, 07.06.2020.
Centralna manifestacija povom dana Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije održava se na platou ispred Palate „Srbija“, a počela je u 11 sati.

Nakon što su pripadnicima MUP dodijeljene medalje za izrazite doprinose, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se obratio okupljenima. Mladim polaznicima poželio je mnogo uspjeha u radu, zahvaljujući im na odgovornosti tokom krize sa koronavirusom.

- Držali ste se hrabro, dostojanstveno i odgovorno i tako ste pokazali da zaslužujete policijsku značku. Danas je savršen dan da se proslavi postizanje napretka i boljitka u našoj policiji. Snage su se proširile za skoro 5.000 ljudi, više vozila, veće plate, stanove za pripadnike MUP, a najprimjetniji je porast uvažavanja od strane građana Srbije, što je zarađeno posvećenošću.

Ističe da je njihov posao da pozivaju na poštovanje Ustava i zakona. Vučić garantuje da država nikada neće dozvoliti ponižavanje srpskih policajaca, koji su "za nas svetinja".

Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije obilježava se u znak sjećanja na 1862. godinu, kada je srpska Žandarmerija na Duhove odigrala presudnu ulogu u sukobima kod beogradske Čukur-česme, kao i tokom turskog bombardovanja Beograda narednog dana.