Predsjednik Srbija

Vučić: Srbi ne treba da ulaze u "kosovsku vojsku"

  • 22.02.2019. 14:54

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Albanci na Kosovu i Metohiji žele da uključe što više Srba u takozvanu kosovsku vojsku, te pozvao Srbe da to ne čine.

"Sada im idu konkursi za kosovsku, odnosno albansku vojsku i naročito na tome insistiraju u Kosovskom Pomoravlju u srpskim selima, od Gornjeg Kusca do Novog Brda, do Pasjana, Parteša, Donje Budrige i drugim. Hoće da pokupe najveći broj Srba za "kosovsku vojsku"", rekao je Vučić za Televiziju "Prva". 

On je danas u Raškoj nakon razgovora sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije naveo da je upoznat o tome da ljudi iz Štrpca i Gračanice imaju sve većih problema sa dopremanjem namirnica iz centralne Srbije, te da čak i na sjeveru Kosova ima problema, jer Albanci organizuju pograničnu policiju da provjeravaju kako je roba stigla i otimaju je. 

Vučić je naglasio da svakog dana na Kosovu i Metohiji srpskom narodu prijete, te da je poruka Srbije da će čuvati mir i stabilnost, ali da to niko ne treba da shvati kao znak slabosti, jer Beograd neće dozvoliti nikome, pa ni Prištini, da napadne srpski narod. 

On je istakao da se u Prištini ponašaju neodgovorno, da nisu ispunili ono što piše u Briselskom sporazumu o zajednici srpskih opština, da su uveli takse od 100 odsto na srpsku robu, želeći da unište srpski narod na Kosmetu, da ga proteraju sa svojih vjekovnih ognjišta, ali i da nanesu ekonomsku štetu Srbiji. 

Prema njegovim riječima, Srbija tu štetu može da istrpi, ali neće odustati od nacionalnih i državnih interesa. 

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб