Sastanak u Beogradu

Vučić: Slovenija je važan partner Srbije

  • 27.08.2019. 14:16

Srbija vidi Sloveniju kao važnog partnera, kako bilateralno, tako i u regionalnom i evropskom kontekstu, izjavio je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa slovenačkim premijerom Marjanom Šarecom.

Vučić je posebno naglasio značaj ekonomske i investicione saradnje Srbije i Slovenije, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije. 

"Za Srbiju je Slovenija veoma važna kao ekonomski partner sa kojim postoje stabilni ekonomski tokovi, povezanost tržišta i sve uspešnija investiciona saradnja", istakao je Vučić. 

On je zahvalio za podršku koju Slovenija pruža Srbiji u procesu evrointegracija, a posebno za kontinuiranu političku i tehničko-ekspertsku pomoć u konkretnim pregovaračkim poglavljima. 

Šarec je istakao da "Slovenija pruža podršku dijalogu Beograda i Prištine" zato što je "interes Slovenije da odnosi u regionu budu dobri". 

On je dodao da Srbija može da računa na podršku Slovenije u vezi sa proširenjem EU, navodi se u saopštenju. 

Sagovornici su tokom sastanka u Beogradu konstatovali da su bilateralni odnosi dvije države veoma intenzivni, o čemu svjedoče međusobne posjete na visokom i najvišem nivou. 

Trgovinska razmjena porasla je prošle godine za 14 odsto, a Slovenija je sa milijardu evra jedan od najvećih investitora u Srbiji, dodaje se u saopštenju. 

  • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм