Predsjednik Srbije

Vučić: Slijede akcije zbog protivdržavnog djelovanja

  • 21.11.2019. 22:04

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će u narednom periodu biti sprovedeno nekoliko akcija protiv pripadnika različitih obavještajnih agencija, čije djelovanje protiv Srbije je dokazano.

"Narednih nekoliko dana uslediće oštre akcije koje će biti uočljive javnosti", rekao je Vučić novinarima nakon sjednice Savjeta za nacionlanu bezbjednosti.

On je naveo i da je Srbija izložena snažnom obavještajnom radu drugih zemalja, koji u nekim slučajevima prevazilazi mjere pristojnosti.

Vučić je rekao da su u jednoj grupi najrazvijenije zemlje, a u drugoj pojedine zemlje iz regiona, prenosi RTS.

"To znači da postoje brojne agencije drugih zemalja koje sprovode svoje delovanje na teritoriji Srbije sa dva cilja – prikupljanje značajnih i obaveštajnih podataka kako bi mogli da utiču ili da promene politiku Srbije u određenim segmentima, a drugo je potpuno sagledavanje obaveštajnih kapaciteta Srbije radi izgradnje sopstvenih kapaciteta kako bi kapaciteti Srbije bili smanjeni", kaže Vučić.

Vučić je najavio da će u narednih dva mjeseca Srbija predstaviti sveoobuhvatni opšti pravno-politički akt koji će biti puna potvrda neutralnosti i jačanja te državne i vojne pozicije.

Sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koja je održana večeras u zgradi Predsjedništva Srbije, sazvana je zbog špijunske afere nastale nakon što je objavljen snimak na kojem se vidi kako ruski obaveštajac daje novac jednom, navodno visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Тагови: