Predsjednik Srbije

Vučić se zahvalio Džaišankaru za nepriznanje Kosova

  • 08.11.2019. 18:34

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je indijskom ministru spoljnih poslova Subramanjanu Džaišankaru za principijelan stav Indije po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije.

Na sastanku je rečeno da više od 70 kompanija iz Indije posluje u Srbiji, a postoji interes i mnogih drugih za investicije, naročito u oblasti poljoprivrede, IT industrije i turizma, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

"Ukidanje viza za indijske državljane rezultiralo je značajnim povećanjem broja indijskih turista u Srbiji", istakao je Vučić.

On je naglasio da ova posjeta ima poseban značaj, imajući u vidu da je ovo prva posjeta ministra spoljnih poslova Indije nakon više od dvije decenije i istakao da je Srbija ponosna na činjenicu da dvije zemlje imaju dugu tradiciju međusobnih odnosa.

Vučić je čestitao jubilej - 150 godina od rođenja Mahatme Gandija, jednog od najznačajnijih političkih lidera i mislilaca koji je značajno uticao na međunarodne odnose u novije vrijeme.

On je uputio je pozdrave i poziv premijeru Indije Narendri Modiju da posjeti Srbiju.

Džaišankar je istakao da je dalji svestrani razvoj ekonomske saradnje, kroz unapređenje trgovinske razmjene i investicione saradnje, jedan od prioriteta u odnosima dvije zemlje.