Predsjednik Srbije

Vučić se sastao sa Lavrovom u Minhenu VIDEO

  • 16.02.2019. 12:31

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Minhenu, na marginama bezbjednosne konferencije u tom njemačkom gradu, s ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom.

Vučić je tim sastankom nastavio niz bilateralnih susreta koje je započeo juče, prvog dana učešća na 55. Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji koja okuplja najviše političke i ekonomske lidere iz cijelog svijeta.

Prvog dana Vučić se sastao sa šefom nemačke diplomatije Hajkom Masom, potpredsjednikom Vlade i ministrom spoljnih i evropskih poslova Belgije Didijeom Rejndersom, državnim ministrom za Evropu i Ameriku i političkim direktorom u britanskom Forin ofisu Alanom Dankanom i Ričardom Murom.

Sastao se takođe s predsjednikom Moldavije Igorom Dodonom, a na kratko je, u odvojenim susretima, razgovarao i sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini i premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.

Uoči odlaska u Minhen Vučić je najavio brojne susrete i rekao je da će se na tom skupu „boriti za Srbiju“.

Minhenska bezbjednosna konferencija otvorena je juče i do nedjelje će okupiti brojne visoke svjetske zvaničnike — 35 šefova država ili vlada i 50 ministara spoljnih poslova. 

  • 22:05 Серија: Авионџије (12+)

    ''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 22:35 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм