Predsjednik Srbije

Vučić: Samo Srbima ne daju pravo na samoopredjeljenje

  • Извор: СРНА
  • 23.09.2021. 17:19

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ukazao je danas u Budimpešti na duple standarde po pitanju prava naroda na samoopredjeljenje, pitajući kako je moguće da to važi za sve narode, osim za srpski.

Komentarišući činjenicu da je u Beogradu promovisana knjiga "Ideja slobode i samoopredjeljenje" Rite Augestad Knudsen, supruge premijera samoproglašenog Kosova Aljbina Kurtija, Vučić je rekao da je ta žena Norvežanka i da Srbija ne treba da se plaši knjiga i riječi, ali je istakao da je problem što se to o čemu govori knjiga Kurtijeve supruge primjenjuje selektivno.

- Kako to da je samoopredjeljenje suština slobode za sve, osim za Srbe? To je moje pitanje za sve. Kako Srbi nemaju isto pravo? Sve što je vama dovoljno, što je vrhunac slobodarske misli, nama nije. Znamo da smo mali i da su protiv nas velike sile. Znamo našu poziciju, ali nemojte samo da nam to objašnjavate principima - poručio je Vučić.

Govoreći o današnjem fizičkom napadu prištinskih specijalaca na trojicu Srba u blizini prelaza Brnjak, Vučić je naveo da je zabrinut zbog prebijanja pripadnika srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

- Pitanje za EU i NATO je zašto to dozvoljavaju? Јasno smo postavili granice dokle ćemo trpjeti odluke Albanaca. Vjerujem u hrabrost naroda. Bude li pokušaja progona našeg stanovništva, to se neće dogoditi - tvrdi predsjednik Srbije.

On je dodao da se nada da se neće čekati još 10 godina pa da Briselski sporazum zaživi na terenu.

- Ako Briselski sporazum postoji, očekujem da sutra zasjeda menadžment i da počnemo sa formiranjem zajednice srpskih opština - poručio je Vučić.

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.