Produžetak gasovoda

Vučić sa Putinom i o "Turskom toku" do Srbije

  • 16.01.2019. 16:07

Predsjednici Rusije i Srbije Vladimir Putin i Aleksandar Vučić razgovaraće sutra u Beogradu, između ostalog, i o produžetku gasovoda "Turski tok" do Srbije, izjavio je pomoćnik ruskog predsjednika Jurij Ušakov.

"Razgovaraće se o tome. U tom smislu za sada ništa neće biti potpisano", rekao je Ušakov, prenosi Tas. 

"Sputnjik" napominje da će se Putin sastati i sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom, a Ušakov je naveo da će se taj sastanak realizovati poslije srpsko-ruskih razgovora. 

On je uvjeren da će Srbija osigurati bezbjednost ruskom predsjedniku, a za informaciju o hapšenju ekstremiste /vehabije u Novom Pazaru/ koji je navodno planirao napad na Putina, kaže, zna samo iz medija. 

"Druge informacije nemam, ali u njima ima dosta toga nerazjašnjenog. Srpska strana nas uvjerava da preduzima sve mjere kako bi osigurala bezbjednost posjete, odgovarajuće srpske službe su u bliskom kontaktu sa našim. Uvjeren sam da će bezbjednost naše delegacije biti osigurana i da nikakvih sabotaža neće biti", rekao je Ušakov. 

Tas navodi da su srpski mediji objavili da je uhapšen pripadnik radikalne islamske organizacije Armin Alibašić, za kojeg se sumnja da je, navodno, pripremao atentat na Putina. 

Izvor ruske agencije navodi da to hapšenje nema veze sa posjetom ruskog predsjednika. 

Ruski predsjednik Vladimir Putin dolazi sutra u cjelodnevnu posjetu Beogradu i tom prilikom razgovaraće sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, položiti vijence na Groblju oslobodilaca Beograda i Crvenoarmejcu, te posjetiti Hram Svetog Save, a biće potpisano više bilateralnih sporazuma između dvije zemlje.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина