Sastanak u Bukureštu

Vučić: Rumunija, Bugarska i Grčka da podrže put Srbije ka EU

  • 29.03.2019. 20:10

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, nakon današnjeg sastanka u Bukureštu sa premijerima Rumunije, Bugarske i Grčke, da je sagovornike obavijestio o situaciji na zapadnom Balkanu i zamolio ih za podršku na evropskom putu Srbije.

Na sastanku je najviše razgovarano o pitanjima iz oblasti energetike i diversifikaciji energetskih izvora, javlja RTS. 

Vučić je govorio na zajedničkoj konferenciji za novinare sa premijerima Rumunije Vjorikom Danćilom, Grčke Aleksisom Ciprasom i Bugarske Bojkom Borisovim, sa kojima se sastao u Bukureštu. 

"Danas smo na veoma ozbiljan i odgovoran način sagledavali sve o čemu smo govorili na prethodnim sastancima i dogovarali nastavak infrastrukturnih radova", rekao je Vučić novinarima. 

Vučić je istakao da će sa rumunskim premijerom Vjorikom Daćilo nastaviti razgovore o izgradnji auto-puteva koji treba da povežu Srbiju i Rumuniju, kao i o izgradnji 400-kilovoltnog dalekovoda Pančevo–Rešica, kao i o izgradnji reverzibilne elektrane "Đerdap tri", odnosno o izradi studije izvodljivosti za taj projekat. 

On je istakao da će za manje od tri mjeseca biti završen istočni krak Koridora 10, a za manje od dva mjeseca južni krak prema Sjevernoj Makedoniji. 

Vučić je dodao da je važno da sve četiri zemlje nastave sa saradnjom i u drugim oblastima, te naglasio da ovakvi sastanci postaju sve važniji i sadržajniji. 

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

    Емисија: Имате ријеч са Милијаном Кос (Р)

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)