Predsjednik Srbije

Vučić: Razumjeli smo poruke Haradinaja i Kurtija

  • 15.12.2019. 13:32

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je Beograd razumio izjave Ramuša Haradinaja da je teroristička Oslobodilačka vojska Kosova protjerala srpsku vojsku sa Kosmeta, kao i Aljbina Kurtija da neće dati teritoriju Srbiji kao utjehu za izgubljeno Kosovo.

"To su ozbiljni ljudi i ozbiljne poruke, razumeli smo ih i shvatili. Oni znaju šta su interesi njihovog naroda, a mi znamo naše, za nas je vrhovni interes mir i očuvanje mira", rekao je Vučić novinarima.

On je rekao da Albanci misle da su mnogo jaki, a da su Srbi slabi, te dodao da je bolje da Srbi budu odgovorni i ozbiljni, jer znaju šta su njihovi nacionalni i državni interesi.

"Da ih vređam, ne pada mi na pamet. Naš posao je da sačuvamo mir i pomognemo našem narodu da opstane, da bude manje presuda za verbalne delikte, bolje da mene sude, a ne našem narodu. Mene uvek brinu dela, a ne reči", rekao je Vučić.

On je istakao da je mir uslov da bi Srbija mogla da gradi i napreduje, da sačuva djecu da ne odlaze u inostranstvo, da ih vraća iz inostranstva.

"Imamo primere kompanija koje su vratile po 50 momaka i devojaka u IT sektor iz inostranstva, ali to mora da bude masovnije, da radimo na daljem povećanju naše ekonomije, rastu plata, socijalnih davanja, pružanju nege", rekao je Vučić.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.