Delegacija Atlantskog savjeta

Vučić: Priština sa svojim potezima vodi destabilizaciji regiona

10:42, 30.05.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa delegacijom Atlantskog savjeta iz Vašingtona, kojoj je ukazao na političko-bezbjednosnu situaciju na Zapadnom Balkanu i istakao čvrsto opredjeljenje Srbije da svojim radom doprinosi regionalnoj stabilnosti i razvoju, te dodao da potezi Prištine vode ka destabilizaciji regiona.

Predsjednik Vučić je u razgovoru sa predstavnicima Altantskog savjeta, koji u Beogradu borave u okviru studijske posjete regionu, zahvalio SAD na dosadašnjoj podršci ekonomskim reformama i evrointegracijama Srbije, kao i na pokušajima da doprinesu rješenju problema u dijalogu sa Prištinom.

On je istakao da uvođenje taksi na srpsku robu, kao i posljednje akcije prištinskih policijskih jedinica na sjeveru Kosova, predstavljaju najgrublje kršenje odredbi CEFTA, kao i Briselskog sporazuma i da takvi potezi vode destabilizaciji cijelog regiona, saopšteno je iz Predsjedništva.

Vučić je rekao i da je Srbija usredsređena na jačanje političkih i ekonomskih odnosa sa SAD i izrazio nadu da će unaprijeđenje bilateralnih odnosa biti nastavljeno i kroz uspješnu saradnju u oblasti ekonomije, kao i da će američke kompanije, s obzirom na dobre ekonomske pokazatelje srpske privrede, pokazati još veće interesovanje za ulaganje u Srbiji.

Delegacija Atlantskog savjeta iz Vašingtona, koju čine predstavnici i republikanaca i demokrata, zahvalila je predsjedniku Vučiću na naporima koje ulaže u očuvanje i unapređenje regionalne stabilnosti.

Potpredsjednik Atlanskog savjeta Dejmon Vilson rekao je da je važno da Srbija gradi i ima koristi od odnosa sa Amerikom i drugim zemaljama u Evropi.

Šef delegacije Atlantskog savjeta Dejmon Vilson podržao je evropski put Srbije i naglasio da su oni ovdje u misiji da pomognu i budu dobar partner regionu Zapadnog Balkana.