Predsjednik Srbije

Vučić: Pozicija Beograda u vezi sa Kosmetom učvršćena u Pekingu

18:02, 26.04.2019.
Izvor: Srna
Thumbnail
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da pozicija Srbije na predstojećem samitu u Berlinu 29. aprila, gdje će ključna tema biti Kosmet, neće biti laka, ali da mu se čini da je pozicija Beograda po tom pitanju učvršćena nakon njegovih sastanaka sa predsjednikom Kine Si Đinpingom i Rusije Vladimirom Putinom u Pekingu.

"Čini mi se da smo učvrstili, ne samo prijateljstvo, već i svoju poziciju, pokazali racionalan, realan, odgovoran i ozbiljan pristup rešavanju pozicije Kosova i Metohije u razgovoru sa našim prijateljima", rekao je Vučić novinarima u Pekingu. 

On je naveo da je imao niz drugih značajnih bilateralnih susreta u Pekingu i da je suština svega borba za Srbiju i njene ljude. 

"Gasovod o kojem govorim nije nešto imaginarno. Gasovod znači da će biti više investitora u našoj zemlji. Danas sam ekskluzivno pokazao fotografije, jer smo počeli sa izgradnjom gasovoda kroz Srbiju. Sa Putinom smo govorili i o mogućem kriznom scenariju za gas, u slučaju da bude prekinut tok preko Ukrajine", naveo je Vučić.