Predsjednik Srbije

Vučić: Potreban jasan plan za proširenje EU

  • 14.11.2019. 10:48

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je u razgovoru sa političkim direktorom britanskog Ministarstva spoljnih poslova Ričardom Murom naglasio da je potreban jasan plan za proširenje EU i vremenski okvir za članstvo.

Vučić je istakao da je proces evropskih integracija zapadnog Balkana od suštinskog značaja za mir i stabilnost u regionu.

On je rekao da je za Srbiju važno jačanje političkog dijaloga sa Velikom Britanijom, posebno u novim okolnostima, koje će nastati nakon izlaska te zemlje iz EU, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije.

On je, takođe, izrazio interesovanje za jačanje ekonomske saradnje dvije zemlje, te zahvalio za kontinuiranu podršku Velike Britanije evrointegracijama Srbije.

Vučić je britanskom zvaničniku prenio utiske sa sastanka u Parizu i mogućnostima za nastavak dijaloga Beograda i Prištine i, s tim u vezi, istakao da je veoma značajno što je i Velika Britanija tražila od prištinskih vlasti da ukinu takse.

On je upoznao Mura o inicijativi za primjenu četiri EU slobode /kretanja ljudi, robe, usluga i kapitala/ na zapadnom Balkanu, pokrenutoj sa premijerima Albanije i Sjeverne Makedonije.

Mur je rekao da pozdravlja napore za stabiliziciju odnosa u regionu.

On je naglasio da britansko Ministarstvo psoljnih poslova podstiče jačanje političkog dijaloga između Srbije i Velike Britanije i najavio radne posjete, koje bi doprinijele jačanju saradnje dvije zemlje u različitim oblastima od zajedničkog interesa, uključujući i odbranu.

Тагови:
  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)