Predsjednik Srbije

Vučić: Postoje stvari koje više ne možemo da trpimo!

  • 19.11.2018. 21:53

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostujući u emisiji "Ćirilica", dotakao se aktuelne teme o kršenju CEFTA sporazumu koji je Srbija potpisala 2016. godine.

"Potpisali smo CEFTA sporazum, a sada "Puj Pike ne važi". Regionalno tržište stalno je funkcionisalo, prištinska strana je nezadovoljna takvim stanjem, odnosno zato što Srbija radi svoj posao kako treba, odlučila da taj sporazum prekine. Uvek smo spremni da razgovaramo o kompromisu i miru. Postoje stvari koje više ne možemo da trpimo", rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Potpisali smo Briselski sporazum pre 2050 dana, a oni nisu primenili nijednu tačku iz šest tačaka sporazuma. Oni to rade da bi se s jedne strane urušio dijalog, a pod brojem dva da nikada ne bismo došli do sporazumnog rešenja. Na nama je da kažemo da moramo da sačuvamo mir i stabilnost. Šta god da se desi biće katastrofa za sve nas, i za Srbe i za Albance", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije rekao je da je onemogućen pokušaj Albanaca da otmu struju na sjeveru Kosova i Metohije.

Aleksandar Vučić je govorio i o nepristojnoj ponudi o kojoj se pisalo u medijima.

"Svakodnevno slušam želje ljudi iz zapadnog sveta da nastavimo razgovore bez obzira što Priština neće da povuče svoje mere. Ja sam im rekao da ne razgovaramo dok oni to ne povuku. Da budem iskren, imate granicu koja znači da neko mora da poštuje pravila norme koja su potpisana. Ja sam od početka rekao da ću se držati sporazuma, ali sam isto tako znao da Albanci neće. Što se tiče ovoga, neće biti nastavka razgovora dok oni ne povuku svoje mere", iskren je Vučić.
 

Тагови:
  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:00 Кето кухињица

    Ужине или комплетни оборци прилагођени кето исхрани са ниским удјелом угљених хидрата.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.