Urađeno mnogo bitnih stvari

Vučić: Posebno sam ponosan na ekonomske reforme

  • 01.01.2019. 15:59

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je za posljednjih šest godina urađeno mnogo dobrih, bitnih stvari za Srbiju, a da je posebno ponosan na ekonomske reforme.

Vučić je za portal "Espreso" rekao da prvenstveno misli na to da je Srbija iz minusa ušla u visoki plus, da je iz deficita budžeta ušla u suficit, da se smanjuje javni dug, a nezaposlenost sa 26 odsto na 11,3 odsto, dok plate i penzije rastu. 

"To smo uspeli, zahvaljujući građanima Srbije, njihovoj veri u teške reforme, a ne u laka, obično lažna obećanja", rekao je Vučić. 

On je istakao da je dinar od 2012. do 2018. godine apsolutno stabilan, dok je između 2008. i 2012. godine sa 75 otišao na 117 dinara za evro. 

Vučić je istakao pitanje Kosova i Metohije kao teži problem sa kojim se suočava Srbija. 

"Kad nasledite proglašeno nezavisno Kosovo 2008. godine, a protiv toga ste, kad nasledite to da su vas izvukli iz UN i prebacili u EU, kad nasledite presudu Međunarodnog suda pravde koja je apsolutno nepovoljna po nas... E, onda su vam ruke vezane, a morate da ostanete u ringu, i to ne tri minuta, nego 12 rundi po tri minuta", rekao je Vučić.

Тагови: