Poručio da je dosta šale

Vučić poručio opoziciji: Šta hoćete, izbore ili moju glavu?

  • 25.03.2019. 15:35

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zatražio je u ponedjeljak od opozicije da se izjasni što zaista želi, izbore ili njegovu glavu, a opozicionim vođama poručio kako je "dosta šale" jer se vlast osvaja na izborima, sugerišući im da se spreme "za istinu".

"Pa dosta je bilo šale. Vlast se u ovoj zemlji dobija na izborima, a oni koji hoće na drugi način - neka to lijepo i kažu", napisao je Vučić u autorskom tekstu za tabloid Srpski telegraf i zapitao opoziciju "šta je cilj".

"I ako nisu izbori, šta je cilj? Što žele uraditi kad upadaju u RTS, kada dođu pred Predsjedništvo da ga opkole, kada zakazuju skupove na koje će "doći cijela Srbija'?", napisao je Vučić, zapitavši se hoće li ponijeti vješala i pile aludirajući na performanse na kojima su na početku protesta nošena vješala, a pri ulasku u RTS prošle subote električna pila i odrezana grana, kao kritička aluzija na masovnu sječu stabala zbog gradnje gondole na istorijskoj tvrđavi Kalemegdan.

Vučić je ocijenio kako je neko "očigledno pobrkao pojmove demokratije, slobode i izbora" te je odlučio doći na vlast "tako što će po svaku cijenu s nje ukloniti onoga ko je na izborima dobio 55 odsto glasova".

"Zato kažite da hoćete moju glavu jer ne postoji način kako vi možete pobijediti", poručio je opoziciji predsjednik Srbije.

On je ocijenio kako se opoziciji zapravo ne ide na izbore, navodeći da su opozicione stranke izgubile "više nego uvjerljivo, sve izbore u posljednjih sedam godina", poručivši opozicionim vođama da se spreme za istinu, prenosi Hina.

Podsjetivši da je u politici četvrt vijeka i da je u tom razdoblju gubio i dobijao izbore, bio na vlasti i odlazio s vlasti, ali "nikada ništa nije uradio" na silu, kazavši u autorskom tekstu kako ne misli na da je nepogrešiv ili nesmjenjiv.

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:00 Народни митинг "Српска те зове", пренос

    '''Народни митинг "Српска те зове", пренос