Predsjednik Srbije

Vučić: Pomoći ćemo Republici Srpskoj

  • 23.03.2020. 19:01

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, nakon razgovora s kineskim stručnjacima, promjenu pristupa u borbi protiv virusa korona, koja podrazumijeva veći broj testiranja, ali i izolaciju i lakše oboljelih ljudi.

"Imaćemo drugačiji pristup i uz podršku kineskih prijatelja krenućemo na masovna testiranja. Očekujte drastično uvećanje za 48 sati. Imamo dovoljno testova za prve dana drastičnog uvećanja. U međuvremenu dobićemo nove testove i ljude koji mogu da provedu te testove", rekao je Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije.

Vučić je, na konferenciji za štampu, kazao da se država do sada trudila, uz nadzor stručnih ljudi, da pandemijsku krivu uspori, ali da virus suštinski nije bio napadnut.

"Moramo da budemo još agresivniji, da krenemo u ofanzivu i da pokažemo da možemo da budemo jači i da napadnemo virus", rekao je Vučić.

Dodao je da je za to potrebno potpuno poštovanje pravila, i dodao da su Kinezi rekli da je dobro što smo produžili policijski sat.

"Nećemo povećivati i dalje policijski sat, ali ćemo raditi nešto drugo. Imaćemo trijažu pacijenata i bolesnika. Lakše bolesnike ćemo smještati u posebne bolnice. Kako bi brzo ulazili i izlazili iz istih. Neće više postojati mogućnost da se prekrši samoizolacija. Kazna će biti od tri do 12 godina zatvora", istakao je on.

Dodao je i to da će Srbija, koliko je u njenoj moći, pomoći Republici Srpskoj i FBiH.

"Pomoći ćemo Republici Srpskoj. Danas razgovarao sa gospodinom Dodikom. Pomoć će biti u vidu medicinske opreme i u vidu namirnica. Takođe, od nas pomoć zatražila pojedina mjesta iz FBiH, gdje ćemo takođe pomoći", zakključio je Vučić.

 

Тагови:
  • 22:50 Серија: Ред Рок (12+)

    '''Серија: Ред Рок (12+)

  • 23:20 Ноћни програм

    Ноћни програм