Predsjednik Srbije

Vučić: "Podzemni grad Karađorđevića" privući će mnogobrojne turiste

  • 31.05.2019. 15:33

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić posjetio je danas rekonstruisani kulturno-istorijski objekat "Podzemni grad Karađorđevića" u Malom Zvorniku, za čiju je sanaciju Vlada Srbije izdvojila 32 miliona dinara (270 hiljlada evra), a lokalna zajednica pet miliona dinara (oko 42.400 evra).

Vučić je okupljenim građanima rekao da je ovo jedan od objekata koji ne samo što srpski narod spaja sa istorijom, već koji će da donese mnogo više novca Malom Zvorniku.

On je izrazio očekivanje da će "Podzemni grad Karađorđevića" privući više od pet do šest hiljada turista na godišnjem nivou, te da će lokalno ugostiteljstvo i drugi moći da zarađuju više novca.

Vučić je poručio da će država sve više ulagati u razvoj Malog Zvornika i čitavog Podrinja, a prije svega u saobraćajnu infrastrukturu, razvoj turizma, privrede i stočarstva.

"Želimo da u svim sadržajima u Podrinju ponudimo što više. Čini mi se da ćete uz nove investitore, ulaganja u nove puteve, rekonstrukciju mosta i sve drugo osetiti da država Srbija misli na Mali Zvornik, na čitavo naše Podrinje i da imamo šta da pružimo", rekao je Vučić.

Тагови: