Predsjednik Srbije

Vučić planira uvođenje kontramjera Prištini

  • 07.07.2019. 16:06

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Beograd razmatra uvođenje kontramjera Prištini zbog otežanog snabdijevanja Srba životnim namirnicama na Kosovu i Metohiji.

Vučić je naveo da će kontramjere biti objavljene nakon razgovora sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. 

On je rekao da je za Beograd, umjesto kontramjera, bilo preče obezbijediti robu za Srbe, te najavio da će Srbija u narednih dan ili dva uspjeti da dodatno snabdije robom široke potrošnje prodavnice na Kosovu i Metohiji. 

Vučić je istakao i da su pitanja koja je postavio prije nekoliko dana u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića izazvala histeričnu i nervoznu reakciju političkih predstavnika u Prištini i nekih u Beogradu, ali da nije dobio nijedan odgovor. 

"Izgleda da je to bilo mnogo teško pitanje, jer neki ljudi nisu smeli da budu tamo. Još nisam dobio odgovor šta su neki u Tirani radili i neki u Kosovskoj Mitrovici. Tu odgovor nećete da dobijete", rekao je Vučić novinarima u Predsjedništvu Srbije. 

On je najavio da će srpski nadležni organi nastaviti istragu, te izrazio uvjerenje da će ona dati rezultat u narednom periodu. 

Vučić je napomenuo da su gotovo istog dana "krenule" najžešće optužbe na račun njega i njegove porodice, na koje nije odgovarao, već je poručio da će se boriti za istinu i pravdu. 

On je rekao da u septembru ili oktobru namjerava da posjeti Kosovo i Metohiju, odnosno kada Beograd bude mogao da pokaže šta je uradio iz investicionog programa. 

Vučić je izrazio uvjerenje da će se Srbija i Bugarska, nakon varnica poslije izjave bugarskog premijera Bojka Borisova o Kosmetu, koje smatra malim prolaznim nesporazumom, ubrzo vratiti na staze odličnih odnosa. 

On je podsjetio da je Bugarska priznala samoproglašeno Kosovo i da su tu razlike između dvije države, a da u svemu ostalom postoje dobri odnosi, koji će se i dalje graditi. 

"Lično ću se postarati da u što skorije vreme, ako to prihvate bugarski predsednik i premijer, vratimo odnose na staze odličnih veza", rekao je Vučić.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина