Komentarisao i deklaraciju SDA

Vučić pitao Amerikance: Zašto ste žrtvovali najlojalnijeg saveznika?

  • 15.09.2019. 11:30

U selu Pranjani u opštini Gornji Milanovac danas se obilježava 75. godina operacije Halijard, najvećeg spasavanja oborenih američkih i savezničkih vazduhoplovaca. 

Svečanosti prisustvuju predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i američki ambasador Kajl Skat zajedno sa zvaničnicima Srbije i predstavnicima drugih savezničkih zemalja koje su učestvovale u toj operaciji spasavanja.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić nije htio posebno da komentariše deklaraciju koju je u BiH donijela stranka Bakira Izetbegovića.

Vučić pitao Amerikance: Zašto ste žrtvovali najlojalnijeg saveznika?

- Srbija se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma, svako drugo rješenje bez toga ne bi vodilo u najboljem smjeru. Nikada se nismo miješali u njihove odnose", kaže Vučić.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je ambasadoru SAD Kajlu Skatu, koji odlazi sa te funkcije, za njegov dugogodišnji rad u Srbiji.

- Nisu nam se interesi uvijek poklapali prije svega po pitanju KiM, ali i po drugim pitanjima. Nije lako Srbima u Republici Srpskoj kada se sjete naših odnosa sa SAD, ali mi moramo da se zapitamo dragi Srbi, zamislite poslije ovakvog veličanstvenog savezništva u Drugom i Prvom svjetskom ratu da napravimo od Amerikanaca velike neprijatelje, gdje smo to pogrešili. Amerikanci, zapitajte se da li ste i vi zbog svojih globalnih sukoba žrtvovali jednog najvećeg saveznika na prostoru bivše Jugoslavije. Znamo da vi nećete zbog male Srbije da mijenjate svoje odluke, neću da vodim zemlju, a da nam Amerika bude neprijatelj. Molim vas da taj naš vapaj razumijete. Samo vas molimo da taj dio duga koji smo mi vama dali vratite. Srbija neće ni gajiti ni graditi neprijateljstvo, u svakom vašem znaku tražićemo simbole prijateljstva. Beskrajno vam hvala na tome što brinete o ovome, davaćemo još više mjesta, jer imamo još mnogo toga da uradimo u Gornjem Milanovcu. Vjerujem u prijateljstvo Srbije i Amerike, Srba i Amerikanaca", rekao je Vučić. 

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Бизнис клуб

    'Емисија: Бизнис клуб