Porukla mladim oficirima Vojske Srbije

Vučić: Oslanjamo se na vašu spremnost, znanje i vještine

  • 14.09.2019. 13:11

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je mladim oficirima Vojske Srbije da se Srbija oslanja na njihovu spremnost, znanje i vještine.

Vučić je u obraćanju podsjetio na velike bitke i hrabre pretke, poručivši mladim oficirima da su ešalon slobode i suvereniteta otadžbine.

On je istakao da Srbija poštuje sve prethodnike ovih oficira koji su u ratu zaustavili prodor na srpsku zemlju, te istakao Košare.

"Pamtimo bombardovnje naše zemlje, ali i herojsku odbranu na Košarama i naše junake", rekao je Vučić i najavio da će uskoro biti otkriven spomenik Stefanu Nemanji nedaleko od mjesta na kome su danas.

On je ukazao da Srbija danas njeguje kulturu sjećanja i zajedno sa Republikom Srpskom obilježava datume pogroma srpskog stanovništva u proteklim ratovima.

Vučić je naglasio da Vojska Srbije obnavlja svoju snagu i da je spremna da odbrani granice i srpski narod.

U vrtlogu sve češćih pokušaja revizije istorije, kaže Vučić, Srbija danas odlučno i uspješno vodi evropsku politiku, ali jednako dobro sarađuje sa Rusijom, Kinom, SAD.

Promociji mladih oficira na platou ispred Narodne skupštine Srbije u Beogradu prisustvovao je i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na svečanosti je u prve oficirske činove promovisano 160 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije /VMA/.

Vojnu akademiju završilo je 135 kadeta i kadetkinja, među kojima su tri kadeta iz Oružanih snaga BiH, a Medicinski fakultet VMA 25 mladića i devojaka, među kojima i pripadnica Oružanih snaga Namibije.

Predsjednik Srbije uručio je sablje - simbole oficirske časti, najboljim kadetima Vojne akademije, a ministar odbrane Aleksandar Vulin paradne bodeže najboljim kadetima Medicinskog fakulteta VMA.

 

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.