Vučić: Opet razgovor sa patrijarhom, podržaću ljekare i život

  • 14.04.2020. 20:24

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će još sutra pokušati da razgovara sa NJegovom svetosti patrijarhom srpskim Irinejem i Sinodom Srpske pravoslavne crkve i zamoliti ih da razumiju mjere države u borbi protiv virusa korona.

"Pokušaću još sutra da razgovaram sa patrijarhom i sa Sinodom, ali nemojte imati nikakvu sumnju - ja ću podržati lekare i život. A da mi sad hapsimo vladike i sveštenstvo, ne pada nam na pamet šta god se dogodi", rekao je Vučić.

On je za RTS istakao da ne razumije saopštenje Sinoda SPC koji je tražio da se za Vaskrs prekine policijski čas u vrijeme liturgije.

"Uzdam se u patrijarha i razgovaraću i moliću i klečati pred njim da razume ovo čemu se nadamo kao država, nismo bahati i osioni, nego što želimo da pobedi život. Ako naše molbe ne urode plodom, obavestićemo vas kakva će biti naša odluka po tom pitanju", istakao je Vučić.

Vučić je napomenuo da je razgovarao sa patrijarhom u subotu, 11. aprila.

"Imali smo drugačiji dogovor, a potpuno drugačije je saopštenje Sinoda. Šta god da kažem, biću raspet od dela javnosti", naveo je on.

Vučić je najavio da će biti usvojena odluka da se od petka u 17.00 do utorka u 5.00 časova zabrani kretanje, puna tri i po dana.

Тагови:
  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина