Predsjednik Srbije

Vučić: Ono što je agresijom dobijeno ne može biti uvaženo

  • 07.03.2020. 14:20

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je potpuno saglasan sa izjavom premijera samoporoglašenog Kosova Aljbina Kurtija da ništa doneseno pod pritiskom ne vrijedi, što znači da da ne može biti uvaženo ni ono što je dobijeno NATO agresijom na Kosovu i Metohiji.

Vučić je istakao da se obradovao Kurtijevoj izjavi za njemački dnevnik Frankfurter algemajne cajtung u kojoj je naveo da "potpis ispod nečega ili saglasnost na nešto što je dobijeno prijetnjama ili prisilom ne može da važi i nema legitimnost".

On je poručio da će tu Kurtijevu rečenicu svuda i stalno ponavljati, jer ona podrazumijeva da tako još manje vrijedi ono što je dobijeno agresijom kao direktnom prisilom.

- Kurti mora da vodi računa da sve što je silom i agresijom postignuto protiv Srbije, strašnom agresijom 19 zemalja, što je više od prijetnje i direktno je prisila, mora da ima još jasniji otklon, nego prema nečijim izjavama i nečemu što ne predstavlja prisilu - rekao je Vučić.

Vučić je ocijenio da je njegov predstojeći susret sa njemačkim kancelarom Angelom Merkel od najvećeg značaja za Srbiju, ali da razgovori neće biti laki, jer Njemačka ima potpuno suprotan stav o Kosovu i Metohiji.

On je napomenuo i da neke evropske zemlje podržavaju Kurtija zato što je, kako je naveo, antiamerički orijentisan.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.