Predsjednik Srbije

Vučić: Od mene će u Vašingtonu čuti da je Srpska ustavna kategorija BiH

  • 29.02.2020. 09:42

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će u Vašintonu, gdje će učestvovati na skupu Američko-izraelskog komiteta za javne poslove u Vašingtonu /AIPAC/, od njega čuti da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH i da pristrasno optužuju samo jednu stranu.

Vučić je rekao da očekuje da će u Vašintonu, gdje će učestvovati na skupu jedne od najmoćnijih izraelskih lobi grupa, čuti da je srpski čan Predsjedništva BiH "Milorad Dodik kriv za sve i da je Republika Srpska teg oko vrata svima".

"Od mene će čuti drugačije stvari, od mene će čuti da je Republika Srpska ustavna kategorija BiH, da je stvorena Dejtonom i da je to bio uslov `sine kva non` za uspostavljanje mira u BiH", rekao je Vučić za RTS.

On je dodao da će u Vašingtonu od njega čuti da suviše pristrasno optužuju samo jednu stranu, a ne žele da analiziraju šta je neko stavio u svoje dugoročne planove i programe.

On je pozvao građane Srbije na jedinstvo i očuvanje mira, navodeći da je uvjeren da će biti teški pritisci na Srbiju, osim za Kosovo, i po pitanju Republike Srpske.

"Kada govore Republike Srpska, oni misle Srbija i svaki put se trude da pronađu bilo šta što bi Srbiji mogli da zamere", rekao je Vučić.

On je dodao da misli da će u Vašingtonu glavna tema biti Kosovo, ali da da neće biti ni laki razgovori oko pozicije Srbije u odnosu prema BiH.