Predsjednik Srbije

Vučić o tri godine mandata: Stvorili smo novo lice Srbije

10:01, 31.05.2020.
Od zemlje u koju niko nije polagao nadu, došli smo do zemlje koja je među najboljima po stopi rasta u Evropi i stvorili novo lice Srbije za koju neuspjeh ne postoji kao opcija, poručio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić povodom tri godine od polaganja zakletve i stupanja na dužnost predsjednika Srbije.

- Hvala vam što ste razumjeli da samo teškim radom možemo da mijenjamo stvari. Kilometri koje smo izgradili, svi oni koje ćemo tek izgraditi, su kilometri naše slobode, našeg mira i naše snage - napisao je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

To su dionice naše volje i naših snova, to su putokazi zrelosti, jedne države i jednog naroda, ističe predsjednik.

- Za nas neuspjeh ne postoji, kao opcija. Za nas su mir i stabilnost jedini izbor. Danas smo deo demokratskog i slobodnog svijeta. Hvala vam na povjerenju da budućnost Srbije gradimo zajedno - poručio je Vučić u objavi.

Uz poruku je objavio i video koji ilustruje najvažnije momente tokom protekle tri godine njegovog mandata od momenta polaganja zakletve, do danas.

U snimku se mogu vidjeti susreti Vučića sa najvišim svjetskim liderima, otvaranje brojnih fabrika u Srbiji, gradilišta, novi putevi, bolnice....

Prikazani su i susreti Vučića sa građanima, radnicima, uz poruku predsjednika: "Hvala na povjerenju".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

"Od zemlje u koju niko nije polagao nadu, došli smo do zemlje koja je među najboljima po stopi rasta u Evropi. Stvorili smo novo lice Srbije. Hvala vam što ste razumeli da samo teškim radom možemo da menjamo stvari. Kilometri koje smo izgradili, svi oni koje ćemo tek izgraditi, su kilometri naše slobode, našeg mira i naše snage. To su deonice naše volje i naših snova. To su putokazi zrelosti, jedne države i jednog naroda. Za nas neuspeh ne postoji, kao opcija. Za nas su mir i stabilnost jedini izbor. Danas smo deo demokratskog i slobodnog sveta. Hvala vam na poverenju da budućnost Srbije gradimo zajedno." - Predsednik Vučić povodom tri godine od polaganja zakletve i stupanja na dužnost predsednika Srbije.

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on May 30, 2020 at 9:59pm PDT