Vićenco Graso

Vučić o portparolu KFOR-a: Prošli put sam rekao da lažete, sad kažem da ne govorite istinu

  • 29.05.2019. 12:24

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić tvrdi da portparol Kfora Vićenco Graso nije rekao istinu kada je izjavio da je Kfor obavijestio Srbiju o planiranoj akciji Prištine na sjeveru Kosova i Metohije.

Vučić je pozvao Grasa da kaže ko je koga obavijestio. 

"Juče u jednom trenutku nije hteo da se javi ni /načelniku Generalštaba Vojske Srbije Milanu/ Mojsiloviću, a onda mi nismo hteli da se javljamo. Gotovo da kontakata nije bilo dok je trajala kriza, tek su se čuli oko 12.00 časova. Prošli put sam rekao da lažu, a sad ću da kažem da ne govore istinu", rekao je Vučić novinarima u Beogradu nakon obilaska internata Vojne gimnazije. 

On je naveo da Srbija ima svoje obavještajne podatke i da razgovara sa Srbima, te da je Beograd o planiranoj akciji Prištine obaviješten oko 15. maja i sa tim informacijama je izašao u javnost 17. maja "da ih moli da to ne rade". 

Povodom ocjene Kfora da je riječ o običnoj policijskoj akciji, Vučić je podsjetio na uništenih pet kamiona, 20 automobila, kao i na to da je u svakoj srpskoj kući u koju su upali prištinski specijalci polomljeno svo staklo, te da "nema koga nisu tukli". 

Vučić kaže da Kfor misli da je stvar završena, ali je situacija na Kosovu i Metohiji za srpski narod mnogo teža nego juče u ovo vrijeme. 

Povodom izjave portparola Kfora da najveću prijetnju miru na Kosmetu predstavlja retorika pojedinih političara, Vučić kaže da Kfor nije nimalo statusno neutralan i da su retorika i trikovi ono čime se oni bave. 

Vučić je poručio da NATO treba da radi svoj posao na Kosovu i Metohiji, a kada ga ne bude radio, radiće ga onaj ko treba. 

"Što se nas tiče, ne mora više ništa da nam objašnjava. Neka smanji malo lagarije svoje, a sve ostalo neka pričaju šta god hoće", rekao je Vučić. 

On je naglasio da je cilj svega što Priština radi to da od Srbije napravi krivca, ali da svemu tome mora doći kraj. 

Vučić je pozvao Srbe na Kosmetu da se ujedine snažnije nego ikada i da pošalju takvu poruku. 

"Srbija će zaštititi svoj narod, neće sedeti skrštenih ruku", ponovio je Vučić.

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана