Predsjednik Srbije

Vučić o Kosmetu: Niko nam ništa ne nudi

14:13, 11.10.2019.
Izvor: Tanjug
Niko nam ne nudi ništa po pitanju Kosova i Metohije, neće da nam daju ništa, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Niko nam ne nudi podjelu, niko nam ne nudi ništa. Neće da nam daju ništa - rekao je Vučić u Kovinu, na pitanje da li je od izaslanika predsjednika SAD Ričarda Grenela dobio uvjeravanja da će biti ukinute takse i da li će od Srbije biti traženo nešto za uzvrat, te da li je bilo riječi o podjeli.

On je rekao i da one zemlje koje su priznale Kosovo žele da vide Srbiju bez Kosova.

- To u mašti nečijoj mi imamo nešto i treba nešto da dobijemo, ali ništa niko neće da nam nudi, to da imate u vidu - rekao je Vučić.

On je istakao da mu sedam godina niko ništa ne nudi kad je riječ o kosovskom pitanju i istakao da ni SAD, koja je priznala nezavisnost Kosova, neće da promijeni svoj stav.

Treba mi vrijeme da promislim o razgovoru sa Ričardom Grenelom i da vidim šta nam je dalje činiti, rekao je Vučić.

Tek potom, istakao je, izaći će u javnost.

On, naime, nije htio da iznosi detalje razgovora, na pitanje novinara, ali je istakao da je razgovor bio ozbiljan, otvoren i odgovoran.

- Razgovor je bio ozbiljan, otvoren i odgovoran i to je sve što mogu da kažem - ponovio je predsjednik Vučić u dva navrata.

- Za raziku od drugih političara, nisam tako velike pameti da bih mogao da pricam velike priče, volim da prođe određeno vreme i da sam razmislim, da vidim šta nam je činiti po određenim pitanjima i tek onda da izađem u javnost -  rekao je Vučić, koji se juče u Beogradu sastao sa Grenelom.

On je rekao da ne razmišlja o tome da na osnovu toga dobija političke poene.