Predsjednik Srbije

Vučić o dijalogu sa Prištinom u Briselu: Željeli su da nas natjeraju da napustimo razgovore

  • 16.06.2021. 13:23

Juče je nastavljen dijalog u Briselu i to je do sada bila najčudnija faza pregovora. Priština je juče željela da nas navede da napustimo sastanak i da se dijalog prekine našom krivicom, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas na konferenciji za štampu u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

Dodao je da je srpska delegacija uspjela na kratko da kaže u vezi sa nestalim osobama.

– Pokušali smo da pokažemo da ne želimo nikoga da sakrijemo, a istovremeno da uspjemo da prištinska strana nama i međunarodnoj zajednici omogući pristup određenim lokacijama na KiM kako bismo ispitali imali zakopanih tijela Srba – rekao je Vučić.

Kako kaže, 21. juna biće održana sjednica Narodne skupštine na kojoj će govoriti temeljno o svakom pitanju u vezi sa KiM i situacijom koju Srbija sa međunarodnom zajednicom, rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas na konferenciji za štampu u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

Vučić se obraća naciji nakon što je juče imao trilateralne razgovore u Briselu, kojima su prisustvovali premijer Kosova Aljbin Kurti, šef diplomatije EU Žozep Borelj i specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.