Predsjednik Srbije

Vučić: Novim mjerama Priština će samo slabiti svoju poziciju

  • 14.01.2019. 14:54

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Priština najavljenim mjerama o zabrani kretanja vozila sa srpskim registarskim tablicama samo slabiti svoju međunarodnu poziciju, dok će Beograd uvijek naći način da pomogne svom narodu na Kosovu i Metohiji.

"Šta god da rade, kako god da rade, slabiće svoju međunarodnu poziciju, što nije za potcenjivanje, a mi ćemo onako i onoliko ograničeni koliko jesmo, uvek pronaći dovoljno načina kako da pomognemo i vama u centralnom Kosovu i našem narodu u Metohiji i našem narodu na severu Kosova", rekao je Vučić novinarima u Leskovcu.

On je poručio da će Beograd kroz sve muke prolaziti zajedno sa srpskim narodom na Kosovu i Metohiji i uspješno ih prevazići.

Zamjenik ministra unutrašnjih poslova samoproglašenog Kosova Izmi Zeka rekao je da je pripremljena sva potrebna dokumentacija za zabranu kretanja vozila iz centralne Srbije po Kosovu i Metohiji i dodao da je riječ o recipročnoj mjeri "zbog ponašanja Srbije prema kosovskim građanima", javili su prištinski mediji.

Тагови: