Predsjednik Srbije

Vučić: Nova Vlada biće reformska, Dačić - predsjednik Skupštine

  • 20.10.2020. 19:53

Predsjednik Skupštine Srbije biće Ivica Dačić, lider SPS-a, a nova vlada biće reformska, za krizna vremena koja predstoje zbog kovida 19 i teške ekonomske situacije, saopštio je lider vladajućeg SNS-a.

"Najverovatnije u iduću sredu ujutro biće podnesen ekspoze pred Skupštinom Srbije, a posle toga će biti izglasana nova vlada", rekao je Vučić, nakon sjednice Predsjedništva SNS-a.

Kada je riječ o koalicionim partnerima, Vučić je naveo da oni SNS-u nisu potrebni, ali da će nastaviti da sarađuje sa SPS-om u nešto izmijenjenom formatu.

On je rekao da je sa SPAS Aleksandra Šapića razgovarao o budućnosti Srbije, te da je Šapić spreman da učestvuje u kreiranju politike, da nije tražio ministarsko mjesto, ali da mu je dao jedno.

"Ostalo je nekoliko nedoumica oko ministara. Unutar stranke smo sve završili, preostale su nam još neke konsultacije", naveo je Vučić.

On je istakao da će u novoj vladi biti značajnije prisustvo predstavnika manjina u vidu mjesta državnih sekretara, a šire i u direktorskim mjestima, ali moraju biti stručni ljudi.

"Verujem da ćemo u parlamentu mnogo važnih zakona na putu ka EU morati da donesemo i mnogo reformi sprovedemo... da brod koji se zove Srbija provučemo kroz najteža vremena", kaže Vučić.

On je dodao da će biti dva ili tri nova ministarstva u vladi, što bi bilo izglasano početkom iduće sedmice.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок