Predsjednik Srbije

Vučić: Nikoga ne ugrožava ekonomsko i vojno jačanje Beograda

  • 27.06.2019. 17:30

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će Srbija nastaviti putem ekonomskog i vojnog jačanja, te da time nikoga ne ugrožava, niti će bilo koga da napada.

"Nikoga nećemo da diramo, nikoga nećemo da napadamo. Mi nikome teritoriju nismo uzimali kao što su neki iz regiona učestvovali u priznavanju oduzimanja dijela teritorije Kosmeta Srbiji. Mi nikome od njih nismo slično uradili", rekao je Vučić novinarima u Nišu. 

On je ocijenio da očigledno kod nekih postoji neka vrsta zebnje od snažnije Srbije, ali da nema razloga za tim. 

"Srbija će biti sve snažnija i to ni od koga neće da krije, niti da se toga stidi, već ponosi. Takvu politiku nastavićemo i u budućnosti", rekao je Vučić. 

On je istakao da neki napadaju njega zato što bi željeli mnogo slabiju Srbiju i da bi mogli da više ucjenjuju oko Kosova, te da Srbija ne bude ravnopravna sa drugima, a stalno bi to predstavljali kao pokušaj Srbije za dominacijom ili stvaranjem neke nove hegemonije. 

"Mi ćemo da idemo svojim putem i da budemo sve uspješniji i jači i u vojno-policijskom i svakom drugom smislu. Oni koji su nam prijatelji, tome će da se raduju, a koji nisu tražiće "dlaku u jajetu" da bi nas zbog naše snage napadali", rekao je Vučić. 

Prema njegovim riječima, kada se vidi način na koji politiku Srbije kritikuju mnogi, jasno je da bi voljeli da srpska politika bude politika slabe i neuspješne Srbije i ekonomskog slabljenja. 

"Politika Srbije je politika ekonomskog jačanja, vojnog snaženja poslije decenija propadanja. To je uslov da možete da čuvate svoju nezavisnost. Ako to nemate onda niste nezavisni i ne donosite odluke sami", rekao je Vučić.

Тагови:
  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.