izrazio rezervu

Vučić nepovjerljiv prema signalima Prištine o ukidanju taksi

  • 25.01.2019. 11:32

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je rezervu prema signalima iz Prištine o mogućem ukidanju takse od 100 odsto na proizvode iz centralne Srbije.

"Ne verujem da će lako da ukidaju takse, ali se nadam da hoće", rekao je Vučić novinarima na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu. 

Vučić je rekao da pritisak iz međunarodne zajednice jeste sve veći, ali da je Priština mnogo puta do sada pokazala da se ne drži dogovora i da ga je iskustvo naučilo da se albanskim zvaničnicima ne može vjerovati. 

"Sedite u petak i nešto se dogovorite, u ponedeljak se dogodi nešto sasvim suprotno. U petak smo sedeli sa prištinskom delegacijom, a u ponedeljak su hapsili Marka Đurića. Onda se pitate kome možete da verujete", rekao je Vučić. 

Komentarišući izjavu predsjednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija da mlađim generacijama duguje sporazum sa Srbijom, Vučić je rekao da prištinski zvaničnici imaju lijepe poruke pred svijetom, dok u Prištini imaju sasvim drugačiju priču. 

"To su njihove igre. Svi mi dugujemo generacijama koje dolaze mir, rat nas nigde neće odvesti, ali treba to da kaže i svom stranačkom kolegi Kadriju Veseljiju", rekao je Vučić. 

On je ocijenio da je Srbija i u političkom i u ekonomskom aspektu valjano predstavljena u Davosu, gdje je izuzetno veliki broj ljudi koji kreiraju političke i ekonomske procese u svijetu. 

Vučić je istakao da je regionalna politika Srbije, posebno otvaranje granica za slobodan protok ljudi, robe i kapitala dodatno osnažena u Davosu. 

"Naš cilj je da granice budu otvorene sa svima, jer će na taj način biti omogućen slobodan protok robe, kapitala, usluga i ljudi", rekao je Vučić.

Тагови:
  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    Авионџије

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.