Nestašica hrane na KiM

Vučić: Nećemo dozvoliti da naš narod umire od gladi

  • 26.06.2019. 14:00

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da Srbija radi sve što može da snabdije hranom Srbe na Kosovu i Metohiji.

"Ne mogu i neću da vam govorim sve šta ćemo da radimo. Radićemo ono što možemo, snabdevaćemo i pomagati naš narod. Nećemo dozvoliti da naš narod umire od gladi", rekao je Vučić novinarima u Beogradu. 

On je rekao da je nestašica hrane na sjeveru Kosova, zbog prištinskih taksa i blokade srpske robe, ozbiljan problem i da će vlast u Beogradu gledati da pomogne srpskom narodu na Kosmetu u izuzetno teškoj i složenoj situaciji. 

"Od međunarodne zajednice ne očekujem ništa. Na Zapadu smo uvijek mi malo više krivi, jer nismo priznali nezavisnost Kosova, sve drugo je posljedica toga", rekao je Vučić. 

Komentarišući da li je vid asimilacije to što se u Evropi u 21. vijeku Srbima na Kosovu i Metohiji uskaraćuju osnovne životne namirnice zbog vjere i nacije, Vučić je rekao da ima i opasnijih stvari od toga. 

On je rekao da je nevjerovatno to što premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj kaže da Srbija uz hranu, hoće da ubaci na Kosovo oružje i drogu. 

"Šta vam je podsvijest, šta njemu padne na pamet... Oružje i droga? Zbog toga što su tako izmislili, ljudi ne mogu da dobiju hranu", rekao je Vučić.