Predsjednik Srbije

Vučić ne isključuje mogućnost stavljanja Beograda u karantin

  • 07.04.2020. 21:04

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će se donijeti odluka o uveđenju karantina od 24 sata, gostujući na emisiji "Upitnik".

"Јa ne mislim da smo daleko ili blizu policijskom času od 24 sata. Mi ćemo odluku da donesemo, a kakva će ona biti vidjećemo. Јa prvi izvještaj dobijam u 11 uveče i jako sam uznemiren kada vidim koliko ljudi umre, ali i koliko ljude se zarazi. Život ima prioritet. Јa nemam nikakav problem sa tim šta će ko da kaže, za mene je najvažnije", rekao je Vučić.

"Ne možete da krivite te ljude, oni su željeli da se vrate u svoju otadžbinu. Ali neki od njih su znali da su zaraženi, a neki nisu. Sve je donesenoto iz Milana i Lugana. Taj potez. Sve što smo dobili u Beogradu uglavnom su kontakti, oni prvi početni, najviše Italija", dpjaje predsjednik.

Vučić se osvrnuo na najveća žarišta virusa korona u zemlji

"Beograd ima 22.9 posto stanovništva Srbije, a procenta zaraženih i onih koji dodatno leže ovdje a nisu iz Beograda je 50 posto. Vidite kakav je to pritisak na Beograd. Sve što stigne bilo odakle dolazi ovdje. Ode je najveće opterećenje. U Beogradu, kad svakoga dana dobijete po 130 novih ljudi, oporavak vam traje dvije nedjelje. Kad uđete u bolnicu ne izlazite brzo, zato je Sajam najbolja bolnica", kaže predsjednik Srbije.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм