Predsjednik Srbije

Vučić: Najvažnije sačuvati mir u BiH!

  • 15.02.2020. 09:08

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ga veoma brine situacija u Republici Srpskoj, da Srbija ima odgovornost prema srpskom narodu ma gdje se nalazio, te dodao da je najvažnije sačuvati mir u BiH.

Vučić je za beogradski "Informer", povodom situacije u BiH, rekao da je za Srbiju najvažnije da se sačuva mir u BiH i da brine o srpskom narodu, zbog čega i ulaže u svaku opštinu u Republici Srpskoj.

"Dali smo više novca od svih prethodnih vlasti zajedno i nastavićemo još da ulažemo. Imaćemo sastanak i sa srpskim organizacijama iz Crne Gore, pomoći sve što možemo poštujući ustavni poredak Crne Gore", rekao je on.

Odgovarajući na optužbe ministra odbrane Crne Gore Predraga Boškovića da Srbija vrši agresiju na Crnu Goru, Vučić ga je nazvao "stručnjakom za `Oluju` koji tvrdi da je 250.000 Srba protjeralo same sebe iz Hrvatske".

Vučić je poručio Boškoviću da "radi svoje jer ga Hrvati svaki put lijepo dočekaju da proslave progon Srba".

"A mi ćemo da radimo svoj posao, poštujući poredak Crne Gore, ali imamo pravo da pitamo za sudbinu srpskog narod i SPC i nećemo odustati od toga, jer imamo odgovornost prema našem narodu ma gde da se nalazi", istakao je Vučić.

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:45 Серија: Авионџије (12+)

    Серија: Авионџије (12+)

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Развратник (16+)

    Серија: Развратник

  • 23:30 Серија: Ред Рок

    Серија: Ред Рок