Predsjednik Srbije

Vučić: Bolje bi bilo da Zvezda odigra utakmicu za nekoliko dana

  • 30.12.2019. 20:13

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se na današnji neodlazak košarkaša Crvene zvezde u Podgoricu na meč sa ekipom Budućnosti.

Crveno-bijeli su, poslije konsultacija sa srpskim bezbjednosnim strukturama, smatrali da nije bezbijedno da otputuju u Crnu Goru, u jeku aktuelnih dešavanja u toj državi.

Gostujući na RTS, u emisiji "Oko", Vučić je govorio o toj situaciji.

Upitan da li ga današnja dešavanja podsjećaju na nemire iz 1990. godine na "Maksimiru", gdje je trebalo da igraju Dinamo i Zvezda, a gdje je i sam bio prisutan, predsjednik Srbije je odgovorio:

"Tada sam bio dečak, mladić, bolje bi bilo da do stadiona nismo ni došli. Ne verujem da bi okolnosti bile drugačije, da bi se izbegao ratni sukob. To je više simbolika, nego što je realno uticalo na velike stvari u bivšoj Jugoslaviji", počeo je Vučić.

Predsjednik Srbije se zatim "prestrojio" na današnji dan. "Što se ovog danas tiče, bio sam minimalno u toku svega, ali možda je bolje za tri ili sedam dana odigrati utakmicu, a ne da sada napravimo grešku i da se desi nešto loše".

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović je nedavno izjavio da je Budućnost "državni projekat" i "metafora te države".

"Čović se konsultovao sa predstavnicima više državnih organa i ja sam jedanput razgovarao sa njim i rekao sam mu da će oni uraditi sve da organizuju sve na najbolji mogući način, ali da ne možemo da mu garantujemo bilo šta, jer je to nemoguće. Bezbednosno informativni organi dali su svoju procenu. To nije pitanje za mene".

Na kraju je Aleksandar Vučić zaključio:

"Mislim da je važno da se stvari smiruju, a ne da se tenzije podižu".

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)