Predsjednik Srbije

Vučić: Kosovo i Metohija - najteži bezbjednosni izazov

  • 17.10.2018. 16:24

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Kosovo i Metohija najteži bezbjednosni izazov i da će Srbija učiniti sve da svoje pozicije ojačava i da srpski narod opstane na Kosmetu, da bude svoj na svome, da čuva ono što je njegovo i ne dira ono što je tuđe.

Vučić je rekao da se Srbija na tom dijelu svoje teritorije suočava ne samo sa tim što su neki drugi proklamovali svoju nezavisnost, već što postoje i drugi bezbjednosni rizici i strani faktor koji bi želio da Srbiju politikom svršenog čina dovede do pozicije da nema bilo šta da traži, niti da bilo šta ima na Kosmetu. 

"Zato je važno da svoje pozicije ojačavamo, da znamo šta su interesi našeg naroda i ti interesi ne treba da budu shvaćeni kao izraz bilo kakvih velikosrpskih ideja", rekao je predsjednik Vučić na svečanoj akademiji povodom obilježavanja 119 godina od osnivanja Odjeljenja za povjerljive policijske poslove i 16 godina od osnivanja Bezbednosno-informativne agencije /BIA/. 

On je ukazao da su Srbi prethodnih decenija bili označeni kao glavni krivci i da su svuda u okruženju svi pokušavali da sebe predstave kao žrtvu, dok za srpsku patnju i nevolju obično niko nije kriv ili su, kako je rekao, Srbi sami krivi za ono što im se desilo. 

Vučić je posebno zahvalio pripadnicima BIA za sve što čine za svoju zemlju, rekavši da oni rade u izuzetno složenim okolnostima i jedini su koji nemaju pravo na protest, na demonstracije, već danonoćno moraju da bdiju nad svojom zemljom. 

Direktor BIA Bratislav Gašić rekao je da je BIA učinila sve da očuva mir i stabilnost u regionu i zaštiti interes srpskog naroda i države. "Kada je najteže i kada za druge nije moguće, BIA će biti tu da ponosno i časno čuva bezbednost građana i države", rekao je Gašić. 

Gašić je napomenuo da je BIA radila na jačanju veza i odnosa povjerenja sa partnerskim službama, čime je, kaže, učvršćen ugled agencije u inostranstvu.

  • 07:00 АТВ јутро

    АТВ јутро

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р) (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија