Predsjednik Srbije

Vučić: Kfor se javlja samo kad njima odgovara

20:11, 30.05.2019.
Izvor: Tanjug
Thumbnail
KFOR se javlja samo kada to njima odgovara, rekao je danas predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, dodajući da je to bio slučaj i prije dva dana tokom akcije kosovske policije na sjeveru, kao i ranije kada su se slične stvari dešavale na KiM.

Kako je naveo, u utorak su se se javili tek kada je gotovo cijela akcija hapšenja na sjeveru KiM bila završena.

Vučić je, u intervjuu za Prvu povodom dvije godine koliko je na funkciji predsjednika Srbije, rekao da je tog jutra bilo problema u komunikacijama sa Kforom i da se nisu javljali načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću.

"Upravo su kod vas u jutranjem programu (na Prvoj) rekli da smo sve znali. Tačno je, znali smo i obavestili javnost. Kada sam pitao - koga ste vi obavestili, onda je usledio muk, a onda su rekli da je dovoljno bilo da čitamo novine. Pa, bilo je dovoljno. Tačno je i ponovo se saglašavam sa njima i kažem da čitate novine o onome o čemu sam ja obavestio javnost prije 12 dana", kazao je Vučić.

Istakao je da se Kfor javlja samo kada im odgovora po tom pitanju, kao i da je tako bilo i prošlog puta kada su se slične stvari dešavale.

"Uvijek govorim istinu i nemam razloga da bilo koga obmanjujem. Kao što vidite, oni su na kraju potvridili sve što sam rekao. Oni ne mogu da kažu da su razgovarali sa mnom jer nisu. Ne mogu da kažu da su me obavestili jer nisu. Dakle, kažu mogli ste da čitate u novinama, a u novinama su svi pročitali ono što sam ja govorio", rekao je predsjednik Srbije.