Predsjednik Srbije

Vučić kategoričan: Dijalog samo nakon povlačenja taksi

  • 25.02.2019. 11:55

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić prenio je italijanskom ambasadoru u Srbiji Karlu Lo Kaši zabrinutost zbog stava Prištine da uprkos pritiscima međunarodne zajednice ne povuče takse na srpsku robu, kao i nemogućnosti EU da izvrši jači pritisak na prištinske vlasti.

Vučić je naglasio da će se Srbija vratiti dijalogu samo nakon povlačenja taksa, saopšteno je iz pres-službe predsjednika Srbije. 

Na sastanku na kome je razgovarao o evropskoj perspektivi Srbije, problemima u dijalogu Beograda i Prištine, bilateralnim odnosima i predstojećoj posjeti italijanskog premijera Đuzepea Kontija Srbiji, Vučić je izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa Srbije i Italije. 

Dvojica sagovornika ocijenila su da je posjeta italijanskog premijera Kontea znak dobrih odnosa dviju zemalja i prilika za jačanje ekonomske saradnje. 

Ambasador Lo Kašo je naglasio da Konteova posjeta pokazuje podršku Italije evropskoj perspektivi Srbije i cijelog regiona. 

On je istakao da će to biti nova faza političkog dijaloga između Italije i Srbije i da će ubrzo nakon te posjete biti organizovana posjeta predsjednika Vučića Italiji, što će pokazati pravi partnerski odnos dvije zemalje. 
 

Тагови:
  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм