Predsjednik Srbije

Vučić: Još jače ću se boriti za Srbiju i srpski narod

  • 08.10.2019. 22:28

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da ga Orden Svetog Save Prvog stepena kojim ga je odlikovao Arhijerejski sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) obavezuje da još napornije radi za Srbiju i srpski narod gdje god živi.

Vučić je zahvalio Njegovoj svetosti patrijarhu Irineju koji mu je uručio Orden na svečanoj akademiji u Beogradu povodom 800 godina samostalnosti SPC.

"Orden koji ste mi dodelili obavezuje me da radim još napornije, još snažnije se borim za našu Srbiju, za njeno jedinstvo i za Srbiju na Kosovu i Metohiji", naglasio je Vučić.

On je istakao da ga ovo odlikovanje obavezuje i na još veću podršku srpskom narodu zapadno od Drine i Dunava, u Crnoj Gori i svuda gdje žive Srbi.

Vučić je izrazio nadu da će istina pobijediti, da će srpstvo i srbijanstvo kad-tad biti jedno, te da će vječnost ostati za one koji je zaslužuju.

"A zaslužuje je ova država, ova crkva i onaj po kome se ovaj orden zove", naglasio je Vučić.

On je na svečanoj akademiji, kojoj je prisustvovao i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, podsjetio da su srpska crkva i srpska država takoreći rođene zajedno, na istim vrijednostima, temeljima i porukama.

Vučić je rekao i da su kritike koje su SPC i patrijarh Irinej dobili zbog odluke da mu dodijele ovo priznanje "kritike na njegov račun".

Vučić je zahvalio patrijarhu Irineju za veliku čast i za to što je odbio da učestvuje u dijeljenju velikog narodnog duha na srpski i srbijanski, znajući da je sve što se radi u Srbiji jedini način da cjelokupno srpstvo bude zaštićeno.

Тагови:
  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)