Nisu Srbi nestali

Vučić: Je li Hrvatska danas srećnija, uspješnija i bogatija zbog “Oluje”?

  • 04.08.2019. 21:06

Danas su Srbi, ma gdje da žive, apsolutno ujedinjeni i znaju šta im je činiti u budućnosti, poručio je večeras iz Krušedola predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na obeležavanju 24 godine od akcije “Oluja”, i istakao da je posebno ponosan, jer su svi Srbi na današni dan, ma gde da su na planeti, ujedinjeni.

"Posebno sam ponosan, i molim vas da ih pozdravite, jer su sa nama svi srpski politički predstavnici iz Crne Gore – za razliku od zvanične Podgorice, koja svoje predstavnike šalje na Dan pobjede u Knin. Sa nama su i predstavnici našeg naroda iz Slovenije, Sjeverne Makedonije, a posebno veliki pozdrav predstavnicima SNV iz Hrvatske", rekao je Vučić u Krušedolu.

Kako je rekao, danas je, 4. avgust, težak, užasan dan za svakog Srbina ma gde na planeti da živi.

"Rekao sam ovo, jer kao što vidite danas u obilježavanju ovog dana možemo svi da budemo ujedinjeni, ne mislimo uvijek isto, ali danas su Srbi, ma gdje da žive, apsolutno ujedinjeni i znaju šta im je činiti u budućnosti", ističe Vučić.

Zahvalan je Miloradu Dodiku na inicijativi koju su pokrenuli prije 6 godina, da se zajednički obilježava stradanje našeg naroda i pamte naše žrtve.

"Pokrenuli smo nešto što je promijenilo kulturu sjećanja, pokrenuli smo i drugačiju budućnost našeg naroda", ističe on.

Otišli su Srbi, ali Srbi nisu nestali, poručio je večeras predsjednik Aleksandar Vučić sa obeležavanja godišnjice “Oluje” i upitao da li je Hrvatska danas srećnija, uspešnija i bogatija zbog toga.

"Otišli su Srbi i to je velika tuga i muka za svakog Srbina. Je li Hrvatska danas srećnija, uspješnija i bogatija zbog toga? Moram da vas razočaram, sve vas koji veličate i radujete se srpskim suzama – nisu Srbi nestali. Nije Srbija nestala", poručio je Vučić iz Krušedola.

Kako je rekao, večeras se vidi ponosan narod, koji zna da odbrani svoj rod, da čuva svoje ime i prezime, da se krsti u istoj crkvi, da voli svoju zemlju i da se time diči, na svakom mjestu.

Predsjednik je poručio da to ne znači da ne umijemo da odgovorimo snažnije, jer to umijemo, ali nećemo, jer smo postali pametniji i naučili u čemu smo griješili.

"Sit sam lekcija koje nam drže i mnogi iz svijeta i mnogi iz regiona, a i poneki iz Srbije, o tome kako ne treba da se bavimo ovime, kako treba da zaboravimo krajišku sudbinu, kako ne treba toliko da se viđam da Dodikom i Željkom Cvijanović, kako bi trebalo da brinemo o svemu drugom, a manje o srpskom narodu", podvukao je predsednik Srbije.

On je napomenuo da su jedino Srbi prihvatili da su neki iz njihovog naroda počini zločine i obračunali se sa njima, dok su svi drugi radili samo na jednom – kako i na koji način da okrive Srbe.

I večeras, kaže, neki sladostrasno slave, uz pjesme koje pristojni ljudi ne bi mogli ni da slušaju, u kojima veličaju ustaške, nacističke pozdrave i prijete da će nas stići njihova ruka i preko Drine, u Srbiji.

A, naš odgovor, i njima danas i Tuđmanu koji je rekao da je ideja da Srbi zauvijek nestanu u pripremi Oluje – da su Srbi otišli, ali da nisu nestali.

On je istakao da se srpskom narodu dogodila “Oluja” kada nije bilo sloge, razgovora između Srbije, Republike Srpske i rukovodstva Krajine.

"Naše je da vodimo računa da nam se to više nikada ne dogodi, da imamo najbolje odnose sa predstavnicima Srba gde god da žive", dodao je Vučić.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић