Nakon sastanka SNS-a

Vučić: Izbori u junu ili julu

  • 25.03.2019. 20:12

Predsjednik SNS-a Aleksandar Vučić rekao je danas da je za tu partiju od presudnog značaja da budu sačuvani životi i bezbjednost Srba na Kosovu i Metohiji, dodavši da prištinske takse na robu iz centralne Srbije nanose ogromnu štetu privredi i građanima.

"Za nas je od presudnog značaja da sačuvamo živote i bezbednost naših građana. Uvereni smo i nadamo se da ćemo u tom poslu imati podršku KFOR-a, a svakako srpska država neće ostaviti na cedilu svoj narod", rekao je Vučić na konferenciji za novinare nakon sjednice Predsjedništva SNS-a. 

On je naveo da je na sjednici najviše razgovarano o Kosovu i Metohiji i da je obavijestio članove Predsjedništva SNS o svemu što se dešavalo u razgovorima sa Prištinom i o šteti koja je nanesena poslije uvođenja prištinskih taksi na robu iz centralne Srbije i BiH, prenose beogradski mediji. 

Vučić je ukazao da takse predstavljaju veliki ekonomski problem jer realno utiču 0,4 odsto, a neki kažu i čak 0,7 odsto na bruto domaći proizvod. 

"To je ogromna šteta za Srbiju i naše građane", naglasio je Vučić. 

Govoreći o mogućnosti održavanja vanrednih izbora u Srbiji, on je istakao da na sjednici Predsjedništva SNS nije donesena konačna odluka o tome. "Nismo doneli konačnu odluku o vanrednim izborima, ali smo bliže njihovom raspisivanju nego ranije", rekao je Vučić.

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.