PRedsjednik Srbije

Vučić iz Davosa: Nije bilo nijedne primjedbe na ekonomiju, samo pohvale

  • 21.01.2020. 18:17

Na panelima i sastancima u okviru Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu nije se mogla čuti nijedna primjedba na račun srpske ekonomije, već samo pohvale, prenio je novinarima predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić ističe da, za razliku od političkog panela o Zapadnom Balkanu, na kojima je bilo primjedbi upućenih na račun Srbije, zbog nabavke naoružanja, mada defanzivnog, da su na ekonomskom panelu svi čestitali Srbiji.

Kaže da su napredak srpske ekonomije pohvalili predstavnici Svjetske banke i Evropske banke za obnovu i razvoj, kao i da je i i sam direktor EBRD Suma Čakrabarti rekao da je prethodna godina bila rekordna za Srbiju i da je potrošila više od 500 miliona evra za projekte.

– Nijednu prmjedbu nisu imali što se tiče ekonomije – dodao je Vučić i naveo da je na panelu o generisanju rasta u Centralnoj i Istočnoj Evropi govorio o značaju prelaska sa školskog na radni nivo u Srbiji.

To je za nas ključni problem, dodao je Vučić i ukazao na značaj da se što više mladih uključi u dualno obrazovanje.

– Ne možemo mlade da zadržimo samo ako u dualno obrazovanje uključimo desetine hiljada đaka već stotine hiljada. Tamo mogu jedino da se pripreme za budućnost – dodao je.

Vučić kaže da je na tom panelu ukazao i na problem odliva mozgova, kao i o tome da Srbija taj problem rješava već ubrzanim povećanjem plata.

To nije jednostavno i ne može da se uradi preko noći, dodao je Vučić.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија

    ''''Серија

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Бизнис клуб (Р)

    Бизнис клуб (Р)