Dijalog sa Prištinom  

Vučić: Ima još figura na tabli, probaćemo da izvučemo remi

  • 20.07.2018. 13:52

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je, poredivši dijalog Beograda i Prištine sa šahovskim mečom, da ima još figura na tabli, i da će Srbija probati da izvuče remi.

Aleksandar Vučić je, nakon prijema mladih šahista, upitan kakvo je stanje u dijalogu, ako bi se govorilo jezikom šaha, kazao da je Srbija bila u očajnoj poziciji.

"I dalje smo u vrlo teškoj poziciji. Ima još po koja figura na tabli. Moguće je da se borimo, da probamo da izvučemo nekakav remi, iako će biti vrlo teško", rekao je Vučić.

Komentarišući izjavu predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović da su Hrvatska i Albanija braća po oružju, Vučić je rekao da to dovoljno govori o težini položaja Srbije.

"Čestitam na izjavi. Nama nisu potrebna braća, već prijatelji. Neka se bratime, mi ćemo da gledamo da napredujemo ekonomski", poručio je Vučić.

Rekao je da, što se oružja tiče, neki moraju da žive u prošlosti.

"Koliko ih je izgubilo život za Hrvatsku ne zanima mene niti Srbiju. Ako neko misli da treba da me to posebno plaši, ne plaši me ni najmanje. Mi radimo svoj posao, da što više pametne djece imamo, koja gledaju u budućnost", rekao je Vučić.

On je istakao da je uvjeren da, ako postoji svijest da je politička vještina dobijanje mogućeg, a ne ispunjavanje snova, Srbija ima budućnost.